Через волинський кордон поляк намагався перевезти десятки тисяч доларів

Через волинський кордон поляк намагався перевезти десятки тисяч доларів

Волинські митники вилучили у чоловіка більш як півмільйона гривень, які він намагався незаконно провезти до Польщі.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Громадянин України, слідуючи до Республіки Польща через пункт пропуску Ягодин, обрав для руху «зелений коридор» як спрощену форму митного контролю.

Під час митного огляду у нього було виявлено значну суму валюти у доларах та євро.

Документів, підтверджуючих зняття готівки з рахунків у банках чи фінансових установах, як того вимагає постанова правління Нацбанку України №148 від 27.05.2008, чоловік пред’явити не зміг.

Волинська митниця ДФС роз’яснює громадянам, що дозволена до вивезення норма готівки визначена вказаною постановою Нацбанку України у розмірі до еквіваленту 10 тисяч євро. Надмір підлягає обов’язковому письмовому декларуванню та документальному підтвердженню походження.

Відтак, громадянину залишили 10 тисяч євро, а решту 26568 доларів США, що за курсом Нацбанку України становить 696,9 тисяч гривень – тимчасово вилучено до рішення суду.

Згідно зі статтями 471,472 Митного Кодексу України недекларування валюти, що перевищує встановлену норму, тягне за собою накладення штрафу та її конфіскацію.

До слова, у 2018 році управлінням протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС виявлено 14 випадків порушення громадянами правил переміщення готівки з митної території України на загальну суму за курсом Нацбанку України 2,573 млн грн.

Найчастіше через Волинь намагаються приховано вивезти готівкові долари США, проте також у справах фігурують банкноти євро, польських злотих і гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі під Луцьком з невідомих причин обвалилася частина зупинки
Наступна новина Чим годують дітей-чорнобильців?
Останні новини
Схожі новини