Через земельний «дерибан» у Горохівському районі відкрили кримінал

Через земельний «дерибан» у Горохівському районі відкрили кримінал
Фото ілюстративне

Порушили кримінальне провадження щодо чиновників Держгеокадастру на Волині, яких звинувачують у тому, що вони роздавали земельні ділянки мешканцям інших областей.

Про це повідомила пресслужба Волинської обласної прокуратури.

«Волинська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинення службовими особами Головного управління Держгеокадастру у Волинській області зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 364 КК України)», – ідеться у повідомленні.

Слідство перевіряє, чи видавали чиновники у 2019-2020 роках умисно розпорядчі документи, відповідно до яких понад сотню земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на території Волині було протиправно передано у власність громадянам, у тому числі таким, які проживають за межами нашої області.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Нагадаємо, мешканці Горохівського району скаржилися, що в Головному управлінні Держгеокадастру у Волинській області підписують накази про надання земельних ділянок, які розташовуються на людських городах, мешканцям інших областей України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні – понад 8 тисяч нових хворих на коронавірус. Тих, хто одужав, – більше
Наступна новина У Луцьку почали встановлювати «розумні» зупинки
Останні новини
Схожі новини