«Дерибан» на Горохівщині: землю хочуть роздати мешканцям інших областей, – депутат

«Дерибан» на Горохівщині: землю хочуть роздати мешканцям інших областей, – депутат

Мешканці Горохівського району скаржаться, що в Головному управлінні Держгеокадастру у Волинській області підписують накази про надання земельних ділянок, які розташовуються на людських городах, мешканцям інших областей України.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин, інформує преслужба Волиньради.

Депутат Тарас Щерблюк, розповів, що до нього звернулась мешканка села Печихвости Зоряна Ворончук і розповіла, що Головне управлінням Держгеокадастру у Волинській області їй відмовило у розробці технічної документації на земельну ділянку, тим часом керівник цієї структури Володимир Боярчук підписує накази про надання земельних ділянок, які розташовуються на людських городах, мешканцям інших областей України.

«Мені стало відомо, що посадовими особами Держгеокадастру у Горохівському районі підготовлені в терміновому порядку викопіювання та обґрунтування для подальшої передачі жителям Київської, Житомирської, Черкаської областей та Автономної республіки Крим 167 ділянок по 2 га під ОСГ. Дані земельні ділянки знаходяться на території Горохівської, Берестечківської, Городищенської ОТГ, заяви на їх отримання знаходяться в ГУ Держгеокадастру в області», – наголосив обранець.

Депутат Ігор Волошенюк озвучив ще ряд схожих випадків, із якими до нього звертаються люди, котрі проживають на території колишнього Горохівського району.

Обранець Іван Смітюх  назвав такі діяння керівництва ГУ Держгеокадастру в області злочинними.

«Мене дивує, як можна віддавати волинську землю у руки людей, які тут навіть не проживають?  Вочевидь, це робиться під ринок землі. Завтра він своїх 2 га з Києва продасть на Волині і поїде зі жменькою грошей звідси, і все, це вся його фунція. Зрозуміло, що немісцеві люди не мають наміру тут жити, створювати робочі місця», – обурився він.

Обранці Тарас Щерблюк та Ігор Волошенюк розповіли, що наприкінці грудня минулого року вони разом із представниками Асоціації фермерів Волині, учасниками АТО та місцевими мешканцями двічі приходили до в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в області Володимира Боярчука.

Крім того, із проханням втрутитись та припинити «дерибан» волинської землі, вони із офіційними листами звертались до міністра АПК України Романа Лещенка, до керівництва області та у відповідні правоохоронні органи.

Депутати вирішили звернутися до голови обласної ради Григорія Недопада терміново провести розширене засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин за участю керівників усіх фракцій Волиньради, прокурора Волинської області Віктора Тимчука, голови ОДА Юрія Погуляйка, начальника ГУ Держгеокадастру у Волинській області Володимира Боярчука та начальника ГУ Національної поліції у Волинській області Юрія Крошка щодо надання у власність земель, які розташовані за межами населених пунктів ГУ Держгеокадастру у Волинській області. 

Депутати Тарас Щерблюк та Ігор Волошенюк мають намір озвучити цю тему й на засіданні позачергової сесії обласної ради, яка запланована на четвер 14 січня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стіни Луцького замку відчистили від написів вандалів
Наступна новина Скільки українці платитимуть за одну дозу китайської вакцини від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини