«Червона» зона не є причиною для скасування виборів, – ЦВК

«Червона» зона не є причиною для скасування виборів, – ЦВК
Фото ілюстративне

Віднесення населених пунктів до червоної чи іншої зони карантину не впливає на проведення місцевих виборів 25 жовтня. Голосування відбудеться у всіх регіонах України.

Обмеження певної карантинної зони на виборах впливатимуть лише на максимальну кількість і присутніх людей на дільниці. Про це під час онлайн-марафону «Місцеві вибори 2020 на фінішній прямій» заявив член ЦВК Сергій Постівий, повідомляє 24 канал.

«Виборчий кодекс не передбачає можливості зупинки виборчого процесу або його скасування в контексті введення тих чи інших зон – чи то «червоної», чи то «жовтої», – зауважив Постівий.

Конституція України передбачає лише 2 випадки, у яких можуть скасувати вибори:

введення воєнного стану по всій території України або в окремому регіоні;

введення надзвичайного стану.

«В інших випадках вибори мають відбутися. Тому червона зона не вплине на скасування виборчого процесу», – підкреслив член ЦВК.

Нагадаємо, на сьогодні на Волині у «червоній» зоні перебувають міста Володимир-Волинський, Нововолинськ та Ківерцівський район.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ветеранка та активістка створили бренд одягу з принтами про Волинь
Наступна новина Волинянин віддав віртуальній знайомій на лікування понад 60 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини