Четверо українців приховали від волинських митників справжню ціну авто на «литовцях»

Четверо українців приховали від волинських митників справжню ціну авто на «литовцях»

Через взаємодію з митними органами Литви на Волині викрили громадян, які хотіли уникнути сплати податків на майже 232 тисячі гривень. 

Про це повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС. 

Волинська митниця ДФС для протидії митним правопорушенням постійно обмінюється з колегами з європейських країн інформацією щодо товарів та транспортних засобів, які стали предметами експортно-імпортних операцій.

На підставі офіційних даних, отриманих в одному листі від митних органів Литовської Республіки щодо підтвердження факту митного оформлення автомобілів, викрито 4-ох громадян України, які уникали сплати податків. 

Зокрема, мешканець Полтавщини подав через митний пост Луцьк документи на оформлення автомобіля «RENAULT» 2012 року випуску, вказавши його ціну – 1700 Євро. Насправді автомобіль був придбаний у Литві за ціною 4800 Євро. Різниця між сумами фактично сплачених та необхідних до сплати податків - майже 30 тисяч гривень.

Мешканець Сумщини так само «RENAULT», але 2014 року випуску, оформив за ціною, вказаною у рахунку-фактурі: 3500 Євро. Офіційна відповідь з Литви спростовувала – справжня ціна становила 5300 Євро, а сума несплачених митних платежів – більше 15 тисяч гривень.

У такий же спосіб, приховуючи справжню вартість товару, намагалися «зекономити» на митних платежах жителі міст Новоград-Волинський – на майже 50 тисяч гривень та Рівне – майже 37 тисяч гривень.

Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати у повному обсязі митних платежів, караються відповідно до ст. 485 Митного Кодексу України штрафом у розмірі 300 відсотків несплачених митних платежів. Відповідні справи про притягнення громадян до адміністративної відповідальності передані волинськими митниками на розгляд суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька тимчасово обмежать рух транспорту
Наступна новина Суспільне Волині шукає нові обличчя
Останні новини
Схожі новини