Чи варто боятися серпневого сонячного затемнення?

Чи варто боятися серпневого сонячного затемнення?

Сонячне затемнення 11 серпня буде частковим, та і такі незначні зміни у небі можуть серйозно вплинути на здоров'я певних верств населення.

Це сонячне затемнення стане останнім у коридорі затемнень – періоді між затемненнями, дати яких розташовані близько одна до одної. Розпочався цей період 13 липня. Це непересічне явище має чималий вплив і на організм людини, повідомляє 24 канал.

Сонячне затемнення 11 серпня 2018 року завдати істотної шкоди фізичному здоров'ю людини не може, але може бути присутній певний дискомфорт.

Лікарі попереджають – сонячне затемнення може негативно позначитися на самопочутті навіть здорової людини. Вплив цього явища на поведінку і самопочуття людини можна відчувати за два тижні до його настання.

Найбільше вплив від затемнення відчуватимуть люди з ендокринними та серцево-судинними захворюваннями, гіпертоніки та метеозалежні.

Зокрема, як підтвердили дослідження, за годину після початку затемнення у 70% гіпертоніків піднімається артеріальний тиск, судини звужуються, а серце збільшує потужність викиду крові, через що кров нерівномірно надходить до півкуль головного мозку.

Відчує вплив і нервова система – в організмі йде дуже потужне навантаження на систему регуляції, вона фактично перевіряється на міцність.

Також негативний вплив від затемнення можуть відчувати люди, які зараз проходять курси лікування від якого-небудь захворювання.

Медики додають, аби сердечникам полегшити вплив затемнення на організм, можна випити кілька крапель "медичного коньяку" – настоянку глоду. Вона має тонізуючу дію, регулює роботу судин, зокрема, відновить кровотік.

Окрім того, сонячне затемнення викликає у людей і тварин почуття тривоги, може розвинутися стан внутрішнього душевного дисонансу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У міськраді прокоментували неоднозначний дизайн «орошувачів»
Наступна новина У Ківерцях на хабарі впіймали працівників «паспортного столу»
Останні новини
Схожі новини