Сонячне затемнення 11 серпня: чого від нього чекати

Сонячне затемнення 11 серпня: чого від нього чекати

У суботу, 11 серпня, жителі деяких країн зможуть спостерігати чергове унікальне явище природи – часткове сонячне затемнення, яке триватиме близько двох годин.

За цей час Місяць пройде між Землею та Сонцем, при цьому відкине масивну тінь на планету. Із Землі явище буде виглядати так, немов супутник закриє собою частину Сонця, – пише Obozrevatel.

Згідно з попередніми оцінками вчених, затемнення почнеться близько 12:58 за київським часом, що правда, на території України воно спостерігатися не буде.

Вченим вдалося з'ясувати, що сонячне затемнення можна буде спостерігати близько двох годин з 12:58 за київським часом. Розглядати явище без шкоди для здоров'я фахівці радять за допомогою захисних окулярів.

При цьому необхідно враховувати той факт, що ступінь видимості затемнення Сонця буде прямо залежати від того, де знаходяться очевидці явища. Наприклад, на Північному полюсі поверхню Сонця буде закрита на 65%. Більш ніж на 50% Сонце здасться закритим для жителів Якутська (Росія). Крім Росії затемнення зможуть спостерігати жителі Північної Америки, Скандинавії, Китаю, Монголії та Кореї.

Як запевняють астрологи, будь-яке затемнення впливає на людину, нехай цей вплив і не відчувається фізично. Сонце відповідає за життєву енергію, бадьорість, творчий дух, тобто затемнення Сонця вже являє собою певні зміни. Наприклад, в стародавні часи затемнення вважали знаком гнівних богів та прийдешніх покарань, які зійдуть з неба у вигляді стихійних лих.

Нічого подібного нинішнє затемнення не обіцяє, проте астрологи все одно радять не приймати в такі дні важливих рішень, попереджають, що явище може вплинути на самопочуття, позначитися на настрої, спровокувати неуважність, сонливість. Люди з сильною залежністю від метеорологічних явищ можуть відчувати сильний головний біль, прискорене серцебиття і коливання тиску.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Привітали луцьких будівельників: як це було. ВІДЕО
Наступна новина Волинь зустріне двох загиблих Героїв
Останні новини
Схожі новини