Чи зростуть ціни на нерухомість у наступному році?

Чи зростуть ціни на нерухомість у наступному році?

У 2018 році очікується здорожчання собівартості будівництва на 20-25%. Відповідно, можуть зрости ціни на нерухомість.

Про це йдеться на сторінці «Конфедерація будівельників України» у Faceboоk.

З одного боку ринкову ціну диктує купівельна спроможність населення, з іншого - вартість трудових ресурсів та будівельних матеріалів. Ці два показники формують баланс між попитом і пропозицією, що в свою чергу визначає обсяги будівництва.

Щоб зберегти темпи будівництва, українським національним підприємствам доведеться з нового року платити зарплату таку ж саму, яку людина отримує, наприклад, в Польщі. Інакше знайти на сьогодні професійного монолитчика чи каменяра досить проблематично, - більшість працює за кордоном.

Щороку Україна потребує в середньому близько 30 мільйонів кв. м житла за цінами, які відповідали б рівням доходу громадян України. Проте, за таку низьку купівельну спроможність населення будувати неможливо. Тому вже декілька років забудовники намагаються пристосуватися до вимог часу та пропонують покупцям юніти. Це об'єкти, що відповідають потребам і можливостям населення. Якщо людина має можливість купити однокімнатну квартиру, то їй пропонується юніт на ту суму грошей, яку вона готова витратити.

В ціні юніту враховується площа квартири, місцезнаходження, інфраструктура, естетичний вигляд фасаду та місць загального користування тощо. Також юніт може містити саму квартиру, кладову і навіть паркомісце, в залежності від маркетингової політики забудовника. Наприклад, на сьогоднішній день найприйнятнішою однокімнатною квартирою є юніт до 43 кв. м. Зазвичай такі юніти розглядаються на етапі інвестування та проектування.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нацгвардійцям дозволили використовувати нові спецзасоби. ВІДЕО
Наступна новина На вулиці Рівненській у Луцьку потрійна ДТП. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини