Що краще – бруківка чи асфальт?

Що краще – бруківка чи асфальт?
Бруківка «Цеглинка» на вулиці Лесі Українки у Луцьку

Готуєтеся до ремонту території і вибираєте матеріл для подвір’я чи доріжки? У таких випадках, як правило, обирають між бруківкою і асфальтом. Сьогодні більшість будівельників роблять вибір на користь бруківки, при тому називаючи цілу низку очевидних переваг. 

Головний інженер луцької компанії «Бетон Брук Сервіс», яка виготовляє бруківку під торговою маркою «Le Bruk», Сергій Ярмолюк розповів, чому бруківка – це практичніше, екологічніше і навіть дешевше.

  1. Бруківку можна вийняти і покласти назад

Асфальт – це статична основа. Після укладання з ним нічого не можна зробити. Наприклад, якщо потрібно прокласти чи відремонтувати комунікації, або ж просіла основа і утворилась яма, вирішити проблему буде непросто. Доведеться вирізати частину асфальту і на його місце згодом покласти новий. Через це на дорогах і з’являються «50 відтінків сірого». Замаскувати перехід між старим і новим асфальтом неможна.

Натомість бруківку за потреби можна вийняти, провести необхідні роботи, втрамбувати основу і покласти плитку назад. Ніхто й не помітить, що на цьому місці щось робили.

  1. Бруківка не шкодить довкіллю

Бруківку виготовляють з екологічно чистих матеріалів: щебеню, піску та цементу. А от до складу асфальту входить бітум. Це нафтопродукт, який може завдати шкоди довкіллю та здоров’ю людини. Зокрема бітум має канцерогенні властивості (може викликати рак).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як обрати бруківку для подвір’я і парку

  1. Бруківка прослужить довше

Асфальт вигорає на сонці і термін використання у нього менший, ніж у бруківки. Якщо на асфальт потрапляє бензин чи дизпаливо, він псується.

За умови правильного використання асфальт може слугувати максимум 10-15 років, бруківка ж не псується десятиліттями.

До того ж, якщо викласти подвір’я звичайною сірою бруківкою, це буде приблизно на 10% дешевше, ніж асфальтування.

Поєднання історичної бруківки «шашки Трилінського» та сучасної «Цеглинки» на вулиці Крилова у Луцьку
  1. Бруківку можна замінити у будь-яку пору року

Асфальтувати дороги можна лише до -5 градусів восени та до -7 навесні. Натомість бруківку можна класти у будь-яку пору року за умови, що вже готова основа.

Це може згодитись, наприклад, якщо на бруківку впав тяжкий інструмент і вона розбилась. Тоді кілька плит можна легко замінити, не чекаючи тепла.

  1. Бруківка естетичніша за асфальт

Навіть сіра бруківка виглядає естетичніше, ніж асфальт. Вона нагадує про ті часи, коли вулиці вимощували природним камінням. А якщо придбати бруківку різних кольорів та форм, з її допомогою можна втілити будь-які дизайнерські рішення. Наприклад, викласти на подвір’ї квіти.

Адреса: м. Луцьк, вул. Вахтангова, 12

Телефон: 067 334 1112

Сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/brukivkalebruk/

З бруківки «Римський камінь» можна викласти яскраві візерунки
Приклад поєднання бруківки «Піксель» та озеленення у ЖК «Супернова» у Луцьку

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині чоловік підпалив «Дім молитви»
Наступна новина У 2018 році волиняни сплатили більше 2 мільярдів гривень ПДФО
Останні новини
Схожі новини