Чому не можна пити каву натщесерце

Чому не можна пити каву натщесерце

Надмірне вживання кави може нашкодити серцево-судинній і нервовій системі.

Про це повідомляє Радіо Максимум

Читати також: Що варто їсти натщесерце: смачно та просто

Кава і виразка. Існує думка, що регулярне вживання кави – це прямий шлях до гастритів і навіть виразки шлунка. Про це говорили навіть лікарі, забороняючи своїм пацієнтам думати про цей напій.

Однак, вживання кави ніяк не може стати причиною виразки. Від цієї ідеї остаточно відмовилися після того, як в 2005 році була визначена справжня причина виразки шлунка – бактерія Helicobacter pylori. В каві не знайшли нічого, що могло б стимулювати розвиток ерозійних процесів в слизовій шлунка.

Читати також: Як кількість випитих чашок кави впливає на здоров'я

Кава і гастрит. Якщо з виразкою все більш-менш зрозуміло, то з гастритами ситуація інакша. Якщо у вас є гастрит, то з кавою вам, все ж, потрібно бути обережнішими. Вживання кави натщесерце може спровокувати спазми і болі в шлунку. І справа тут не в кофеїні, як передбачалося раніше.

Кілька чашок кави на добу вам точно не зашкодять, якщо у вас немає ніяких протипоказань. У розчинній каві кофеїну міститься менше, проте вона вважається більш шкідливою для організму через специфічний процес обробки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 10 липня
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку та на Волині на 10 липня
Останні новини
Схожі новини