Чому не варто користуватися відбілювальною зубною пастою

Чому не варто користуватися відбілювальною зубною пастою

Зробити зубну емаль світлішою за допомогою зубної пасти – це найбюджетніший спосіб відбілити зуби. Але чи підходить він абсолютно всім?

На це питання відповіли експерти, – повідомляє Радіо Максимум

За словами фахівців, всі відбілювальні зубні пасти без винятку (!) дають очікуваний від них ефект шляхом впливу на зубну емаль особливих речовин, що містяться в їх складі. Ці компоненти освітлюють пігментні плями та наліт на зубах і можуть бути за своєю суттю як абразивами (оксид кремнію, дикальційфосфат), так і хімікатами (перекис водню).

Використовувати відбілювальні пасти постійно не можна, стверджують експерти. Такі пасти протипоказані тим, у кого тонка емаль, відколи або тріщини, а також якщо зуби дуже чутливі.

Володарям здорових зубів використовувати таку пасту для чищення краще не більше 1-2 разів на тиждень. До такого висновку дійшли стоматологи, які запевняють, що такими зубними пастами не варто зловживати.

Також, зазначили фахівці, відбілювальні пасти протипоказані вагітним жінкам і годуючим мамам, дітям і людям, що страждають пародонтозом. Крім цього корисно знати, що компоненти таких паст здатні провокувати алергічні реакції.

Серед інших неприємностей, пов'язаних з постійним використанням відбілювальних паст, експерти, наприклад, виділяють властивість таких паст призводити до утворення мікропор у зубній емалі, що підвищує чутливість зубів і навіть призводить до їх руйнування. Можливий при цьому і розвиток запальних процесів в яснах і на язику.

Щоб не перейматися через свої зуби – не забувайте чистити їх двічі на день протягом двох хвилин. Також слід кожні півроку навідуватися до стоматолога для профілактики ротової порожнини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому супермаркеті продали марковану печінку. ФОТОФАКТ
Наступна новина Дитмайданчик в Тарасовому привели до ладу, але «трогати не можна». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини