Чому важливо обійматися, пояснила Супрун

Чому важливо обійматися, пояснила Супрун

Звичайний дотик може покращувати настрій, а в деяких ситуаціях – зменшувати біль. Таку інформацію оприлюднила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Про це пише Український інтерес.

«Це відбувається завдяки тому, що в нашому тілі є безліч рецепторів, стимулювання яких за допомогою дотику чи обіймів сприяє уповільненню пульсу та зменшенню тиску. Крім того, фізичний дотик має здатність впливати на вивільнення гормону стресу – кортизолу, що зменшує відчуття тривожності», – пояснила Супрун.

Якщо люди перестануть обійматися, то це матиме серйозні наслідки для психічного здоров’я і самопочуття.

«Відчуття дотику – одне з перших, чому навчається людина. У дитинстві ми схильні торкатись речей, обійматися чи просто триматися за руки. Утім, подорослішавши, це інстинктивне відчуття нівелюється, а подекуди навіть стає нестерпним», – каже міністерка.

Саме тому вона рекомендує частіше проявляти почуття за допомогою дотиків. Але, додає, не варто обіймати і торкатися всіх навколо: треба поважати особистий простір.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Навколишні села не хочуть об’єднуватися з Луцьком. ВІДЕО
Наступна новина 90 років тому: як відбувалися вибори на Волині
Останні новини
Схожі новини