Навколишні села не хочуть об’єднуватися з Луцьком. ВІДЕО

Навколишні села не хочуть об’єднуватися з Луцьком. ВІДЕО

Немало клопоту з об’єднанням у громаду виникло в обласного центру Волині.

Навколишні села не хочуть приєднуватись до Луцька. Яка на це причина та чим це загрожує місту, – дивіться у сюжеті Sfera-TV Lutsk.

Під час засідання  комісії  облради з питань депутатської діяльності та місцевого самоврядування вирішили розставити, так би мовити, всі крапки над і щодо так званих білих плям на карті Волині, де населені пункти з тих чи інших причин досі не об’єднались в ОТГ.

Процес нібито й іде добре, однак без каменя спотикання не обійшлися. Ним став Луцьк. Навколишні села не мають бажання приєднуватись до обласного центру Волині. Не виняток і Гірка Полонка.

Натомість перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад не згідний з такими намірами гіркополонківської громади і пропонує власний план приєднання.

Голова комісії Анатолій Вітів каже, що змушувати громаду ніхто не буде.

З іншої боку, на думку заступника голови профільної комісії Костянтина Зінкевича в луцьку невтішна ситуація з територією, а тому так чи інакше владі слід ворушитись.

До слова, інформація про те, що Луцьк може втратити статус обласного центру, вже не вперше звучить поміж посадовців та політиків нашого краю. Процес децентралізації з самого початку, – скрупульозно відстежує екс-луцький міський голова Богдан Шиба.

Колишній очільник міста впевнений, що розвиток Луцька останній рік часу просто стоїть на місці та й щодо розширення меж міста питання теж гальмується лише з однієї простої причини – відсутності міського голови.

Тож, вкотре висновок один. Луцьку просто необхідно якомога швидше обрати законного і повноцінного керівника громади, от, лишень, процес призначення виборів чомусь активно затягується.

Що буде далі з Луцьком, вочевидь, покаже час, проте втрата статусу обласного центру нічим добрим для древнього міста не обернеться.

Читайте також: У Горохівському районі буде створена велика Мар’янівська ОТГ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьком роз’їжджав ущент п’яний водій
Наступна новина Чому важливо обійматися, пояснила Супрун
Останні новини
Схожі новини