У Зимному депутати ініціюють повторне винесення питання про заборону упц мп на сесію

У Зимному депутати ініціюють повторне винесення питання про заборону упц мп на сесію

Депутати Зимнівської сільської ради вирішили повторно винести питання про розірвання зв’язків та договорів оренди із представниками релігійних організацій УПЦ мп на сесію селищної ради.

Про це пише Буг. 

На засіданні також був присутній голова Володимирської районної ради Віктор Хиць. Про це на сторінці у фейсбуці повідомив депутат Волинської обласної ради та помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч.

Серед іншого депутати фракції політичної партії «За майбутнє» Зимнівської сільської ради обговорили питання, котре у всіх зараз на слуху – особливості взаємодії Зимнівської громади із релігійними громадами філії рпц.

Депутатка від Лілія Стащук на наступну сесію Зимнівської сільської ради повторно виноситиме на розгляд питання про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Зимнівської сільської ради.

“Відзначу, що депутатська фракція політичної партії “За майбутнє” одностайно виступає за заборону згаданої вище конфесії на території Зимнівської ОТГ”, – наголосив Бокоч.

Відомо, що наступна сесія відбудеться 14 червня.

До слова, окрім Зимненського монастиря, на території громади є ще п’ять храмів, які підпорядковуються УПЦ мп: у селі Хмелів, Нехворощах, Микуличах, Льотничому, Хворостові. До сесії мають підготувати інвентаризацію, щоб зрозуміти, кому належить земля під будівлями.

Нагадаємо, на сесії 16-го травня депутати зимнівської сільської ради не підтримали розірвання договору оренди з Зимненським монастирем та іншими храмами, що знаходяться в підпорядкуванні УПЦ мп.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині в 10 селах на два дні відключать газ
Наступна новина Сьогодні в частині Луцька буде понижено тиск води. Лучан просять зробити запаси
Останні новини
Схожі новини