Чому взимку весь час хочеться спати і що з цим робити

Чому взимку весь час хочеться спати і що з цим робити

Відрегулювати постійний стан сонливості можна, якщо знати, як правильно налаштувати внутрішній годинниковий механізм.

Взимку ми вважаємо за краще більше їсти і сидіти перед телевізором. В результаті швидко набираємо зайві кілограми. І справа навіть не в тому, що холодна погода не сприяє тривалим прогулянкам. Виною тому наш біологічний годинник, які збиваються через нестачу сонячного світла, пише Радіо Максимум

Зимовою депресією страждає близько 20% людей, переважно жінки. Вони схильні до неї в чотири рази частіше, ніж чоловіки. Нестача сонячного проміння також відбивається на недостатньому утворенню в організмі вітаміну D. Саме він сприяє засвоєнню кальцію і фосфору, що відбивається на міцності кісток і здоров'ї зубів. А також регулює секрецію інсуліну і знижує в крові рівень поганого холестерину.

Що робити?

Допоможе фітотерапія. Світло, що випромінюється під час таких процедур, не містить УФ-випромінювань, тому не обпікає і не шкодить очі. З цією ж метою можна відвідати солярій. Слухайте енергійну музику протягом дня. Вона допоможе підбадьоритися.

Випийте чашку зеленого чаю з додаванням гуарани або склянку свіжого соку з цитрусових. Це додасть сил. Підтримуйте в будинку температуру не вище 18°C. Слідкуйте, щоб у вашому раціоні на вечерю були вуглеводи (каша, макарони, банан) і білок (сир, риба, пісне біле м'ясо). Це підтримає вироблення мелатоніну.

Випивайте щодня мінімум 2 літри рідини. Найкраще, щоб це були мінеральна вода, зелений або фруктовий чай. Їжте супи, вони також постачають організму воду. Не забувайте про косметичні засоби, які захищають шкіру від пересихання і морозу. Щодня гуляйте на свіжому повітрі. Одягайтеся тепло, відповідно до погоди. Не забудьте про шарф і шапку :)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 2 лютого
Наступна новина Дитяче містечко, амфітеатр на воді та івент-зона: луцький парк перетворять на урбаністичний об’єкт
Останні новини
Схожі новини