Священику Московського патріархату на Волині заборонили богослужіння через поїздку до Туреччини

Священику Московського патріархату на Волині заборонили богослужіння через поїздку до Туреччини
Протодиякон Віктор Мартиненко

Священику з Нововолинська Віктору Мартиненку заборонили проводити богослужіння у Московському патріархаті через поїздку до Туреччини і спільну службу з ієрархом Вселенського патріархату.

Про це протодиякон Низкиницького Успенського монастиря написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«У переддень важливої та історичної події отримав подарунок – повідомлення про заборону у священнослужінні. Причина – співслужіння Божественної Літургії з кліриками Вселенського Патріархату. 
Відрадно, що отримав покарання не за якісь моральні чи канонічні злочини, а за служіння Божественної Євхаристії (привіт Орвелу:))» – розповів священик.

Зауважимо, у грудні священик відвідав Анталію, де служив разом з місцевим духовенством.

«Також тішить, що скромного сільського диякона поставили на один щабель з такими людьми, як Викокопреосвященні митрополити Симеон, Олександр Драбинко та інші достойні люди. Все буде Томос», – додав він.

Зауважимо, заборона в священнослужінні - покарання для священнослужителів за моральні чи канонічні провини. При цьому їм забороняється проводити богослужіння.

Віктор Мартиненко відомий своєю критикою настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита Павла.  Свого часу був прес-секретарем Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Страшного» луцького сніговика сховали у парку. ФОТО
Наступна новина За смерть жінки у луцькому ліфті нікого не покарали. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини