ДБР затримало харків'янина, який відправляв ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів

ДБР затримало харків'янина, який відправляв ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів
Фото ДБР

ДБР затримало 38-річного переселенця із Харкова, який на Закарпатті займався переправкою призовників за кордон. 

Харків’янин відправляв ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів, виготовляв фальшиві довідки про непридатність чоловіків для служби в армії, – пише «Zaxid.Net»

За свої послуги чоловік брав із ухилянтів по 20 тис. доларів, його затримали під час одержання грошей від чергового призовника. 

Наразі правоохоронці перевіряють причетність працівників військкоматів до діяльності харків’янина. Скільки призовників він відправив за кордон, наразі не відомо.

Як у вівторок, 3-го травня, повідомила прес-служба ДБР, мешканець Харкова на території Закарпаття займався нелегальною переправкою ухилянтів за кордон, розробивши для цього кілька варіантів – від фальшивих довідок про непридатність до військової служби до переправлення їх через кордон під виглядом волонтерів.

«За оперативною інформацією, за сприяння харківського «бізнесмена» в одному з центрів комплектування і соціальної підтримки у Закарпатській області чоловіки нібито проходили військово-лікарську комісію, яка визнавала їх непридатними до військової служби у воєнний час з одночасним виключенням з військового обліку», – йдеться у повідомленні ДБР.

Як уточнили у прес-службі Закарпатської обласної прокуратури, мешканця Харкова затримали у понеділок, 1 травня, у Виноградові.

Також правоохоронці затримали одного з ухилянтів, який за допомогою харків’янина намагався нелегально перетнути кордон через пункт пропуску у Вилоку.

«В автомобілі Mercedes-Benz G63, на якому пересувався харків’янин, знайшли та вилучили 20 тис. доларів, що призначалися як оплата за виготовлення і передачу фальсифікованих документів, і близько 7 тисяч євро.

За місцем проживання чоловіка в Берегівському районі також проведено обшук, виявлено грошові кошти в сумі 40 тисяч доларів, електронну техніку, флеш-носії, мобільні телефони, а також печатки», – зазначають у прокуратурі.

За переправку одного призовника за кордон мешканець Харкова брав 20 тис. доларів США. Чоловіка затримали під час одержання плати за послуги від чергового охочого втекти за кордон.

Під час обшуку правоохоронці вилучили в затриманого 40 тис. доларів США, зброю та набої, мобільні телефони, флеш-накопичувачі та печатки.

">http://

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон, вчинене організованою групою або з корисливих мотивів). За скоєне мешканцю Харкова загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили волонтера Нововолинської міської ради на махінаціях з електронною системою “Шлях”. Зловмисник був членом волонтерського центру при міській раді та мав доступ до електронної системи.

За певну оплату волонтер вносив дані осіб призивного віку до реєстру, що надавало їм змогу безперешкодно перетинати державний кордон України у воєнний час. Метою такого перетину кордону був імпорт автомобілів з країн ЄС до України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині ще одна парафія перейшла до ПЦУ
Наступна новина У Волинському медінституті волонтери збирають військові аптечки
Останні новини
Схожі новини