У Волинському медінституті волонтери збирають військові аптечки

У Волинському медінституті волонтери збирають військові аптечки
Фото «Суспільного»

У Волинському медичному інституті волонтери формують військові медичні аптечки для надання першої медичної допомоги при пораненнях. 

Кожна аптечка обладнана системою кріплення Molle, – розповіла «Суспільному» викладачка Волинського медінституту Світлана Лук’янчук.

З її слів, в аптечку складають рукавички, ножиці, перев’язувальний матеріал, косинку, ковдру, серветки (гігієнічні і спиртові), бетадин, перев’язувальний набір, пов’язки для ока, пластир, а також знеболюючі ліки, антибіотики, протизапальні ліки для звичайного користування, індивідуальний пакет при пораненні.

Волонтерка Світлана Лук’янчук. Фото «Суспільного»

Сформовані аптечки для бійців різняться за кольором і розмірами, але не за вмістом медикаментів. Аптечки можуть кріпитися до пояса, плитоноски чи бронежилета, – розповів студент вишу і волонтер Віктор Пастрик.

Вигляд однієї з аптечок всередині. Фото «Суспільного»

«Згідно зі стандартами НАТО, основне, що ми вкладаємо, – турнікет – річ, яка щоденно рятує життя. Складені аптечки – це готовий варіант, який людина вішає, куди зручно. Простий варіант аптечки можна покласти в рюкзак», – говорить волонтер.

З його слів, відтоді, як російські війська вторглися в Україну, волинські волонтери разом із небайдужими лучанами зібрали чотири тисячі аптечок для військових на фронт.

Волонтер Віктор Пастрик. Фото «Суспільного»

Для забезпечення українських військових аптечками збирає кошти волонтерський рух «Меценати для солдата», – розповів його керівник Руслан Теліпський.

У перші дні вторгнення російських військ в Україну волонтери передали на фронт 60 аптечок. Загалом із 24 лютого і до 2-го травня волонтери зібрали понад 500 тисяч гривень для потреб військових.

Фото «Суспільного»

«Наші волонтери завжди стоять і в спеку, і холод, і в дощову погоду біля стенда Героїв Небесної Сотні і збирають будь-яку допомогу. В нас список є біля стенда», – додав Руслан Теліпський.

">http://

200 аптечок для військових, які зібрали у Волинському медінституті, другого травня волонтери повезли на передову військовим, – зазначила виконувачка обов'язків ректора Тетяна Пастрик.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що волинський студент назбирав у Німеччині 5 тонн гуманітарної допомоги та привіз її до Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ДБР затримало харків'янина, який відправляв ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів
Наступна новина Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій
Останні новини
Схожі новини