ДБР знайшло документи про плани Росії захопити всю Україну

ДБР знайшло документи про плани Росії захопити всю Україну
Фото ДБР

​​​У Тростянці, що на Сумщині, слідчі ДБР знайшли важливі документи російських військових. Вони свідчать про те, що росія хотіла захопити усю територію України. 

Про це 11-го травня повідомила пресслужба ДБР. 

«Слідчі ДБР знайшли важливі документи військових зс рф, які чітко дають розуміння, що росія готувалася захопити усю територію України. Уся ця інформація буде вивчена та долучена до матеріалів справи», - наголосив директор ДБР Олексій Сухачов.

За даними ДБР, слідчі Бюро оглянули понад 2 тисячі гектарів фактично зруйнованого загарбниками міста. Встановлені місця розташування бойових частин агресора та вогневі позиції, з яких велися обстріли. Вилучені документи та особисті речі російських військових.

Досліджуючи наслідки артилерійських та мінометних обстрілів інфраструктури міста зс рф, слідчі ДБР виявили навмисно пошкоджені 322 житлові будинки та цивільні об'єкти Тростянця.

У ході слідчих дій встановлені місця, де окупанти катували цивільних. Зафіксовано щонайменше 34 факти незаконного позбавлення волі та катування цивільних громадян. На місці злочинів виявлено кийки, кайданки, металеві кліщі та одяг потерпілих зі слідами крові.

Серед іншого проведено 29 оглядів місць подій, проведено ексгумацію тіл 23 загиблих, у тому числі двох дітей.

Працівники ДБР знешкодили кілька вибухонебезпечних предметів та передали на потреби ЗСУ знайдені невикористані зброю і боєприпаси.

Крім того, слідчі вважають за доцільне об’єднати в окрему справу і низку проваджень щодо мародерства.

Читати також: Депутата Луцькради намагалися викрасти невідомі, які представились ДБР


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі попрощались з загиблим військовим Сергієм Івановим
Наступна новина У Нацгвардії вперше розповіли про втрати у війні з Росією
Останні новини
Схожі новини