Де на Волині найбільше хворіють на грип та ГРВІ

Де на Волині найбільше хворіють на грип та ГРВІ
Фото ілюстративне

В області показник захворюваності становить 549 на 100 тисяч населення, нижчий від епідемічного порогу на 4% (вищий від середнього по Україні на 8%). В порівнянні з аналогічним періодом минулого року більший на 4 %.  Локальні перевищення зареєстровано у Володимир-Волинському районі  та Луцькому районі.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Протягом останнього тижня в області захворіло понад 5,6 тис. волинян на ГРВІ, із них 45% — це діти віком до 17 років (2,5 тис.). Штами вірусу грипу не виділялись. Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 80% – це дорослі особи. Летальних випадків за цей час виявлено не було.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло понад 53 тисяч мешканців області (5%), що на 7,6 тис. більше ніж попереднього сезону.

Епідемічний сезон з грипу та ГРВІ 2020-2021 років відрізняється від попередніх сезонів тим, що цього року сезонне зростання захворюваності респіраторними інфекціями протікає у поєднанні з пандемією коронавірусної інфекції (СOVID -19).

Довідка: 
Оскільки грип, гостра респіраторна  вірусна інфекція (ГРВІ) та коронавірусна інфекція мають схожу клінічну картину важливо диференціювати (виключати) захворювання особливо небезпечної інфекції  СOVID -19 серед всіх  осіб з ознаками ГРВІ. Слід пам’ятати, що навіть при легкому перебігу хвороби людина є джерелом інфекції та може інфікувати оточуючих.
Необхідно зазначити, що такі хворі мають право на проведення  безкоштовного ПЛР дослідження на СOVID -19, що передбачено Стандартом 1 наказу МОЗ України №2122 від 17.09.2020р. «Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СOVID -19)».                 
Найефективнішим заходом профілактики грипу є вакцинація, в першу чергу груп епідемічного ризику, як медичного так і професійного.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тараса Яковлева призначили першим заступником Ковельського міського голови
Наступна новина Посипають дороги: на Волині працює 60 одиниць техніки
Останні новини
Схожі новини