Де на Волині найбільше хворіють на грип та ГРВІ

Де на Волині найбільше хворіють на грип та ГРВІ
Фото ілюстративне

На ГРВІ за останній тиждень на Волині захворіло понад 5,6 тисячі осіб, із них 33% – це діти віком до 17 років (1,8 тис.). Близько одного відсотка від загальної кількості захворілих госпіталізовано. Серед них 80% – це дорослі особи.

Летальних випадків за цей час виявлено не було, повідомили у Волинському обласному лаораторному центрі.

Медики наголошують, що показник захворюваності в нинішньому епідемічному сезоні вищий від показника за аналогічний період минулого року на 10 %. На сьогодні він становить 544 на 100 тисяч населення і вищий від середнього по Україні на 17%.

Епідемічний поріг в цілому по області не перевищено. Проте зареєстровані локальні перевищення у Володимир-Волинському районі (на 35%), Луцькому районі (на 17%) та Локачинському районі (на 12%).

Перевищення епідемічного порогу захворюваності свідчить про типовий та очікуваний для даної пори року підйом захворюваності.

З початку епідемічного сезону гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло близько 41,6 тисячі мешканців області, що на 6,7 тис. більше ніж попереднього сезону.

З початку епідемічного сезону в області вакциновано 1255 осіб, із них 517 – це особи із групи ризику.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині: найбільше нових хворих – у Луцьку
Наступна новина Дедалі більше світла в кінці тунелю, – ВООЗ про пандемію коронавірусу
Останні новини
Схожі новини