Депутати Верховної Ради підняли собі зарплату

Депутати Верховної Ради підняли собі зарплату

Народні депутати проголосували за постанову про підвищення собі заробітної плати, прирівнявши їх до урядових. Відповідне поставлення №7172 підтримали 235 народних обранців.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Прийнятою постановою посадові оклади народних депутатів встановлюються на рівні окладів членів Кабінету Міністрів, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних громадян на 1 січня календарного року.

Надбавки до зарплат нардепів будуть також на рівні надбавок членів Кабміну.

Згідно з додатком до постанови, оклад народного депутата-члена комітету становитиме 10 прожиткових мінімумів, заступників голів комітетів - 10,3, голів комітетів - 10,5.

Оклад заступника голови Верховної Ради становитиме 11 прожиткових мінімумів, першого заступника - 11,5, спікера - 12.

«Приміром, посадовий оклад міністра нині становить 16 тис. грн. Такий самий розмір посадового окладу пропонується встановити народному депутату-членові комітету», - сказав керівник комітету з питань регламенту Павло Пинзеник, представляючи ініціативу з трибуни парламенту на засіданні в четвер.

Крім того, народні депутати встановили, що загальний місячний фонд для оплати роботи помічників-консультантів становитиме 25 прожиткових мінімумів, встановлених на 1 січня календарного року.

Постанова набуває чинності з дня її ухвалення, а застосовується - з 1 жовтня 2017 року.

Станом на 1 січня 2017 року в Україні прожитковий мінімум для працездатних осіб становив 1600 грн, після чого його двічі підвищували: з 1 травня (до 1684 грн) та з 1 грудня (до 1762 грн).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В українських школах вивчатимуть пісню Сашка Положинського
Наступна новина Заборона показу кіно є покаранням іноземців за їх погляди
Останні новини
Схожі новини