Що потрібно, аби Маневицька райлікарня стала опорною? У Кабміні дали відповідь

Що потрібно, аби Маневицька райлікарня стала опорною? У Кабміні дали відповідь
Маневицька районна лікарня

У Кабміні повідомили, що потрібно для того, аби Маневицьку районну лікарню в майбутньому внесли в перелік опорних.

Про це розповіла у фейсбуці народна депутатка Ірина Констанкевич за результатами наради в Міністерстві охорони здоров’я за участю першого заступника міністра охорони здоров’я Андрія Семиволоса.

Нагадаємо, у Кабміні визнали опорними сім лікарень на Волині. Це – Волинська обласна клінічна лікарня, Луцька міська клінічна лікарня, Ковельське міжрайонне тероб’єднання, Нововолинська міська, Любомльська, Ратнівська і Камінь-Каширська центральні районні лікарні.

За словами Констанкевич, в Кабміні не внесли Маневицьку лікарню до цього списку тому, що кількісні показники наданих тут медичних послуг низькі. Зокрема пологів тут прийняли за рік лише 380, тоді як в інших лікарнях – близько тисячі, лапороскопій здійснено 7, тоді як в інших стільки роблять за день.

Щоб лікарня в майбутньому стала опорною, пише Констанкевич, головний лікар спільно з колективом, районною владою, депутатами повинні розробити концепцію розвитку на кілька років і план дій на найближчі півроку.

«Зрізи показників (кількість пацієнтів, операцій, пологів...) будуть робитися щопівроку. І переглядатися. Отже, і статус лікарні переглядатиметься, вона може стати опорною, і не тільки. Це право треба довести», – зазначила депутатка.

Також вона зауважила: долю лікарні мають вирішити пацієнти – де вони народжують, де видаляють апендицит, де роблять аналізи.

«Гроші будуть йти за пацієнтами, і чим більше їх лікуватиметься в Маневицькій районній лікарні – тим життєспроможнішою вона буде», – додала Ірина Констанкевич.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Примусово переселених можуть визнати депортованими. Законопроєкт підтримали нардепи у комітеті
Наступна новина «Крісловірус» і Василів день. Як пройшла лютнева сесія Волиньради. РЕПОРТАЖ
Останні новини
Схожі новини