Десятьох українських спортсменів позбавили Олімпійських медалей. ВІДЕО

Десятьох українських спортсменів позбавили Олімпійських медалей. ВІДЕО

Десятьох українських спортсменів позбавили Олімпійських медалей. Мова йде про останні три літні олімпіади 2004го, 2008го та 2012го роках.

Зокрема, Міжнародний олімпійський комітет позбавив Ольгу Коробку, Наталію Давидову та Юлію Калину медалей в змаганнях з важкої атлетики, Людмилу Блонську та Дениса Юрченка - з легкої атлетики, а Василя Федоришина – з вільної боротьби.

Також, без медалі залишився і метальник списа Олександр П'ятниця за лондонські ігри.

У Міністерство спорту вже відреагували на виявлені порушення. Зокрема, вони ініціювали відкликання преміальних грошей із цих спортсменів, а от щодо нагородних квартир поки не йдеться.

Раніше через допінговий скандал Міжнародний олімпійський комітет вже відсторонив усю збірну Росії від участі в Олімпіаді 2018 через системне використання хімічних речовин у російському спорті. Відтепер на найближчих зимових змаганнях в Південній Кореї російські спортсмени зможуть виступати лише під нейтральним прапором.

В профільному українському міністерстві схожих санкцій для української збірної наразі не коментують.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У школі Володимира відкрили капітально відремонтований басейн
Наступна новина Новорічний стіл: як приготувати смачне імбирне печиво
Останні новини
Схожі новини