ДФС закликає землекористувачів оформити правовстановлюючі документи

ДФС закликає землекористувачів оформити правовстановлюючі документи

Землекористувачам, що використовують земельні ділянки з комерційної метою, варто оформити правовстановлюючі документи на земельну ділянку.

Відповідальна та зважена позиція господарюючих суб’єктів в цьому питанні  – це додаткові кошти  на соціально-економічний розвиток громад, благоустрій та допомогу малозабезпеченим, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Про це повідомляє Відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Питання наявності правовстановлюючих документів на земельні ділянки, на яких розташовані об’єкти нерухомості, що використовується з комерційної  метою, вивчатимуть спеціальні робочі групи з представників державних податкових інспекцій області з залученням інших контролюючих органів у всіх територіальних одиницях, - інформує ГУ ДФС у Волинській області.

В зв’язку з тим, що чимало представників бізнесу, котрі придбали приміщення чи об’єкти нерухомості у великих майнових комплексах промислових підприємств-банкрутів, зволікають з оформленням права власності чи користування земельними ділянками, місцеві громади втрачають значні суми надходжень. 
Така позиція бізнесу не сприяє надходженню коштів до бюджетів громад, зокрема плати за землю, що зараховується винятково до місцевих бюджетів та є одним з бюджетоутворюючих платежів для територіальних громад, - звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області.

За попередніми розрахунками фахівців ДФС потенційні втрати бюджетів громад через відсутність правовстановлюючих документів на землю у таких представників бізнесу сягають 50 мільйонів гривень.

Тому, зважаючи на наявні в державних податкових інспекціях повноваження, зокрема функцію ведення обліку платників податків, реєстрацію об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, відповідно до ст. 19 Податкового кодексу України, ГУ ДФС у Волинській області ініціює ретельне вивчення питання щодо оформлення права власності чи користування на землю суб’єктами господарювання, які придбали площі у будівлях промисловості з комерційною метою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли добровольці матимуть статус учасника бойових дій?
Наступна новина День Соборності України: як святкуватимуть волиняни?
Останні новини
Схожі новини