Директор Волинського драмтеатру отримав від Зеленського звання заслуженого

Директор Волинського драмтеатру отримав від Зеленського звання заслуженого
Анатолій Глива

Директор – художній керівник Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Шевченка Анатолій Глива став заслуженим діячем мистецтв України.

Таке почесне звання йому присвоїв президент Володимир Зеленський своїм указом з нагоди 28-ї річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року.

Нагадаємо, у листопаді 2019-го звання заслуженої артистки України отримала артистка драми Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Людмила Натанчук.

Довідково
Анатолій Глива народився 2 січня 1952 року.
У 1967 році закінчив школу в селі Перемиль Горохівського району; в 1971-му – Луцьке педагогічне училище, музичний відділ (спеціальність – хорове диригування, вчитель музики); в 1977 році – Київький державний інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого за спеціальністю театрознавство, спеціалізація – організація і управління театральною справою.
Того ж року був призначений на посаду заступника директора Волинського обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. А з 2011 року очолив театр на посаді директора.
За час роботи неодноразово організовував гастролі Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка у Львові, Рівному, Києві, Івано-Франківську, Тернополі, Луганську, Хабаровську, Владивостоці, Златоусті, Ольштині, Ельбонгу, Лідсбаргу-Вармінському, Кентшині та багатьох інших містах України та зарубіжжя.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поблизу луцького «Кораблика» може з’явитися нове кафе
Наступна новина «Нас силою хочуть виселити на мертвий ринок». Підприємці Старого ринку записали відеозвернення
Останні новини
Схожі новини