«Діти гинуть, а ми молимось за Кирила?» - волиняни, які перейшли в нову церкву. ВІДЕО

«Діти гинуть, а ми молимось за Кирила?» - волиняни, які перейшли в нову церкву. ВІДЕО
Прихильники ПЦУ на подвір'ї церкви. Скріншот з відеосюжету

На Волині у селі Брониця Камінь-Каширського району більшість прихожан храму проголосували за перехід до Православної церкви України із УПЦ МП. 

Втім, в УПЦ МП заявили, що ці збори легітимності не мають, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Нагадаємо, збори парафіян відбулись 17 січня у храмі. Туди ж приїхав єпископ Луцький та Волинський УПЦ МП Нафанаїл разом зі священиками. Він почав правити молебень у храмі, проте, прихильники ПЦУ звідти вийшли.

Прихильники ПЦУ на церковному подвір’і почали співати колядки. Люди заявили, що не хочуть слухати проповіді від митрополита УПЦ МП.

«Наші сини, батьки, діди гинуть, кров проливають, а ми будемо Кирила прославляти? Нашим батюшкам ми попередження давали: не згадуйте Кирила і буде все добре», – заявила жителька села.

Читати також«Усе відбулося мирно і толерантно», – голова Камінь-Каширської РДА про рішення громади перейти у ПЦУ

Натомість речник Волинської єпархія УПЦ МП Олег Точинський заявив, що у такий спосіб питання не вирішуються. Потрібно створити нові списки, бо підписам, які раніше збирали у селі за перехід до ПЦУ, вони не довіряють.

До слова, тоді 750 людей проголосували «за», 167 – «проти», або ж не голосували взагалі.

«Якщо розглядати із юридичної точки зору те, що відбувається, то тут легітимності немає ні з одного боку, ні з іншого. Для того, щоб вирішувати подібні питання, потрібні збори, які будуть офіційно запротоколені. Ці протоколи мають бути затверджені церковною владою і владою світською. Лише після цього можна говорити про зміну юрисдикційної підлеглості», – пояснив він.

Натомість священик ПЦУ отець Володимир запевнив, що залишилось подати списки громади до єпархії для затвердження нового статуту.

Прихильники ПЦУ так і не зайшли до церкви, а залишились молитись на церковному подвір’ї разом зі своїм священиком.

Більше – у сюжеті.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині облили фарбою незаконний білборд кандидата у Президенти
Наступна новина У Луцьку п'яний водій врізався в чуже авто і хотів втекти
Останні новини
Схожі новини