«Усе відбулося мирно і толерантно», – голова Камінь-Каширської РДА про рішення громади перейти у ПЦУ

«Усе відбулося мирно і толерантно», – голова Камінь-Каширської РДА про рішення громади перейти у ПЦУ
Мешканці села Брониця біля храму. Фото - Район.Камінь-Каширський

Голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук прокоментував рішення громади у селі Брониця перейти до Православної церкви України.

Свою думку він оприлюднив у Fаcebook.

Нагадаємо, 17 січня у селі Брониця Камінь-Каширського району громада храму проголосувала за перехід із УПЦ МП до Православної церкви України.

«Перша у нашому районі громада Броницької сільської ради виявила бажання бути причетною до започаткування нового періоду в історії Української Церкви, прийнявши переважною більшістю відповідне рішення», – зазначив Дунайчук.

Він зауважив, що 17 січня під час зборів, на які зібралися близько 250 осіб, громада одноголосно вкотре підтвердила своє бажання про перехід.

«До слова, частина тих, хто голосував "проти" переходу в Православну Церкву України, знаходилися в храмі», – додав голова.

Він констатував, що усе відбулося мирно, спокійно, толерантно, без порушень громадського порядку.

«По-іншому й не може бути, адже, як йдеться в Основному Законі нашої держави, кожен має право на свободу світогляду і віросповідання.
Тому маю велику надію, що дух єдності будемо підтримувати. Бо саме ми уособлюємо українську духовність, українську традицію, українську незалежність», – зауважив Валерій Дунайчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Екс-працівник Держархбудінспекції на Волині причетний до хабарницької схеми
Наступна новина Де у Луцьку найбільше хворіють на кір. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини