Діти поступають з високою гіпертермією, лихоманкою: Волинська інфекційна лікарня переповнена хворими

Діти поступають з високою гіпертермією, лихоманкою: Волинська інфекційна лікарня переповнена хворими

Волинська обласна інфекційна лікарня майже повністю завантажена. Серед пацієнтів найбільше хворих з респіраторними інфекціями.

Про це під час брифінгу у Волинській ОВА розповіла головний лікар обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська, передає ІА Волинські новини. 

«Сьогодні у нас 163 хворих у стаціонарі, з них сто дітей та двадцять дітей до року. В цей період якраз підвищується захворюваність на вірусні інфекції. На сьогоднішній день 80% хворих – це респіраторні інфекції. Діти поступають з високою гіпертермією, лихоманкою. Серед респіраторної групи є грип А, респіраторно-синцитіальна інфекція, яка дає у дітей ускладнення пневмонії, діти навіть потребують кисневої підтримки, також це риновірусна інфекція, аденовірусна інфекція. В цьому році навіть з’явився метапневмовірус. Раніше ми його не діагностували», – зазначила Галина Морочковська.

Окрім групи респіраторних інфекцій, сьогодні є і коронавірусна інфекція. В лікарні нині перебуває 13 хворих, серед яких троє дітей. У реанімаційному відділенні – шість важких хворих, з яких троє – діти.

Відділення кишкових інфекцій наполовину заповнено хворими ротавірусною інфекцією – 16 хворих.

«Необхідно вчасно звертатися до лікарні. Адже хворим, які потрапляють у лікарню, потрібно проводити дезінтоксикацію, капати, виводити їх зі стану токсикозу», – зазначила лікар.

Читайте також: У Волинській обллікарні пацієнтів платно прийматимуть в позаробочий час


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській обллікарні пацієнтів платно прийматимуть в позаробочий час
Наступна новина На Волині сім’ї з чотирма дітьми, в якої згоріла хата, потрібна допомога
Останні новини
Схожі новини