«Дитина має сама застібати собі ґудзики», – луцька логопедка

«Дитина має сама застібати собі ґудзики», – луцька логопедка
Фото ілюстративне. Джерело: CafeMom

Для того, аби діти швидше почали розмовляти та краще розвивались, треба не тільки з ними багато розмовляти, а й розвивати дрібну моторику рук. Дієвий метод – дозволити дитині бути самостійною: самій одягатись, взуватись, харчуватись тощо.

Про це «Першому» розповіла луцька логопедка Олена Базенко

«Біда сучасних батьків у тому, що їхні діти комунікують з екранами. Треба гратись із ними без екранів. Мовлення – це вершина айсбергу нашого розвитку. А до цього треба пройти інші етапи: дітям треба малювати, гратись в пісочниці, бігати, стрибати, лазити по деревах…» – каже Олена Базенко.

Гратись треба не тільки заради гри, а й для розвитку дрібної моторики рук. Центри, які відповідають за моторику та розвиток мовлення, у мозку розташовані поряд. Тому розвиток першого стимулює розвиток другого.

Логопедка розповідає, що в педагогіці є закон, який говорить: те, що дитина може зробити сама, вона повинна робити сама.

«Як не дивно, вміння одягнутись, взутись, поїсти, вмитися, почистити зуби дає найбільший поштовх у розвитку мовлення. Часто батьки питають, як розвивати дрібну моторику, а забираючи дітей із занять, самі одягають і взувають їх. Дитинка має сама застібати собі ґудзики і ліпучки. Коли вона починає це робити, її розвиток відразу пришвидшується», – розповідає Олена Базенко.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ТУТ: «Не порівнюйте свою дитину з сусідською!» ПОРАДИ ЛОГОПЕДА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лідер «Фіолету» розповів, за чим сумує у Луцьку
Наступна новина Окнохвора Мар'яна Пархом'юк з Луцька схудла на 10 кілограмів
Останні новини
Схожі новини