Дитячий санаторій «Дачний» з початку року так і не запрацював. Яка там ситуація зараз

Дитячий санаторій «Дачний» з початку року так і не запрацював. Яка там ситуація зараз

Санаторій для дітей з батьками «Дачний» неподалік Луцька, у якому реабілітовують і лікують дітей з інвалідністю, не працює з початку 2021 року. Нині 80 працівників на простої третій місяць і зарплату не отримують, послуг із реабілітації не надають, а в самому приміщенні триває ремонт.

Яка нині ситуація в медичному закладі та на що сподіватися батькам дітей із неврологічною та ортопедичною патологією – у сюжеті Суспільного

22 березня у санаторії розпочали демонтаж сходів – тут роблять доступний вхід для людей з інвалідністю, розповів головний лікар санаторію Олег Лопатін. На сходи та сигналізацію виділили з обласного бюджету 1 мільйон 30 тисяч гривень, зазначив головний лікар.

У санаторії відремонтували санвузли, каналізацію, розповів інженер Анатолій Молчан. Каже, відбулися два тендери на ремонт сходів із доступом для людей з інвалідністю та на облаштування протипожежної сигналізації. До 1 квітня у «Дачному» повинні встановити пожежну сигналізацію, зробити ремонт та навести порядок, розповів інженер.

80 працівників санаторію, які третій місяць не отримують зарплати, зможуть звернутися за допомогою щодо часткового безробіття до центрів зайнятості. 

Читати також: На межі виживання. На Волині думають, як зберегти дитячий санаторій «Дачний»

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк каже: наразі чекають на затвердження бюджету фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття. За його словами, щойно отримають фінансування – зможуть платити тим, хто звернеться до установи.

Директорка Волинського ТМО захисту материнства і дитинства, якому підпорядковується «Дачний» Ірина Горавська каже: нині працюють над розширенням послуг у санаторії та залученням додаткового фінансування.

Із її слів, держава не виділяє кошти на утримання, і заклад лишився без фінансування. Зі слів Ірини Горавської, наразі лікарня оформляє договори на всі пакети послуг із реабілітації в санаторій «Дачний» з Національною службою здоров'я України. Каже: результати будуть відомі після 1 квітня. 

«Ми будемо мати розуміння, яка сума реально надійде від НЦЗУ», – додала Горавська.

Зі слів головного лікаря закладу Олега Лопатіна, початок роботи санаторію запланований на 5 квітня. Каже, керівництво фірми, яка виграла тендер, запевняє, що ремонт завершать вчасно.

Відео


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Розказати?». Що говорять жінки у черзі під кабінетом, де роблять тест на рак шийки матки
Наступна новина Коронавірус на Волині: найбільше нових заражень – у Луцьку та Ковельському районі
Останні новини
Схожі новини