На межі виживання. На Волині думають, як зберегти дитячий санаторій «Дачний»

На межі виживання. На Волині думають, як зберегти дитячий санаторій «Дачний»

Санаторій для дітей з батьками «Дачний», що входить у структуру Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства та дитинства, залишився без належного фінансування, і нині керівництво облради і медзакладу вирішує, як його зберегти.

Про це йшлося на розширеному засіданні медичної ради КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства та дитинства», повідомили у пресслужбі Волиньради.

Директорка об’єднання Ірина Горавська зауважила, що сьогодні гостро постало питання забезпечення дітей Волинської області, які мають інвалідність, спричинену ДЦП та іншою патологією, безкоштовним реабілітаційним лікуванням в умовах санаторію, у зв’язку із обмеженим фінансуванням закладу по коштах пакетів реабілітації за договорами з НСЗУ.

«На санаторій «Дачне» укладений пакет реабілітаційних послуг на 196 тисяч , а утримання санаторію в місяць вартує 1,5 млн гривень. Путівки весь час видавались безкоштовно, і це утримання покривала медична субвенція у сумі 1,2 млн гривень.

Зараз санаторій залишився без фінансування. Ми дуже багато робимо для того, щоб зберегти цей санаторій. Ми направили відповідне звернення до Міністерства соцполітики і вже розробляємо тарифи на путівки, для тих, хто бажає оздоровитись у санаторії без показів за власний кошт. Ну і будемо звертатися до обласної ради із проханням, щоб на перших порах, а саме до квітня місяця, нам допомогли із утриманням санаторію, поки ми не заключимо договори по нових пакетах послуг», – зауважила Горавська.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт запевнив, що керівництво облради тримає питання функціонування закладу на особистому контролі.

Він також повідомив, що частково кошти на фінансування утримання санаторію будуть передбачені вже на найближчі черговій сесії обласної ради, що відбудеться 11 лютого. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Оприлюднили рейтинг спроможності громад Волині. Хто вгорі
Наступна новина Святкування Дня міста Ковеля хочуть перенести на вересень
Останні новини
Схожі новини