Диверсанти і провокатори – губернатор Волині про тих, хто допустив пожежі на торфовищах

Диверсанти і провокатори – губернатор Волині про тих, хто допустив пожежі на торфовищах

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко вважає, що у недостатньому рівні роботи голів районів, де за останній тиждень траплялись загоряння торфовищ «є реальна провокація, яка порушує міжнародний авторитет України».

Про це Савченко говорив під час наради у режимі відеоселектору, що відбулася днями, – інформують у прес-службі Волинської ОДА.

Керівники районів недопрацьовують у плані інформаційно-роз’яснювальної роботи для попередження спалювання сухостою та листя – вважає очільник ОДА.

«Це все є свідченням нашої бездіяльності, шановні голови райдержадміністрацій, мери міст і керівники ОТГ... Сьогодні ми дочекалися поки пів області горить. Це неподобство… Я вважаю що ці підпали інколи межують з диверсійним характером», - заявив Савченко.

Пожежа, зокрема, сталася у Камінь-Каширському районі, на площі 2 гектари поблизу села Ворокомле. Також горіли торфовища на території  Прилісненської громади на Маневиччині. Там пожежа на торфовищах розпочалася ще в суботу, а повідомили лише в понеділок. Траплялися останнім часом пожежі і у Ківерцівському, і у Любешівському районах. Рятувальники кажуть, що основна їх причина – спалювання людьми листя і сухостою.

«Ви повинні доповідати про причини, про подальші кроки, про заходи, які будете вживати... Робіть щось, бо сьогодні через декілька соток на 40 гектарах ми прославилися на весь світ. Це не правильно. Сьогодні ваша нікчемна пожежа заслонила собою інші досягнення України. Так не повинно бути. Тут є реальна провокація, яка порушує міжнародний авторитет України» - заявив Олександр Савченко, звертаючись до голів райдеожадміністрацій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Любив пофестивалити на «передку». Історія кіборгів Сергія Чмура і Андрія Серганчука. POBRATYMY
Наступна новина Концерт у луцькій кав'ярні: збирали гроші для хворої Мар'яни Пархом'юк. ФОТО
Останні новини
Схожі новини