Розробник луцького шрифту – серед переможців всеукраїнського конкурсу дизайнерів

Розробник луцького шрифту – серед переможців всеукраїнського конкурсу дизайнерів
Дизайнер Кирило Ткачов

Дизайнер-графік, каліграф та шрифтовий дизайнер Кирило Ткачов, який мешкає у Луцьку, став переможцем відразу у двох категоріях національного дизайнерського конкурсу «Ukrainian Design: The Very Best Of 2018».

Про це він повідомив у коментарі «Першому».

Зокрема його відзначили у категорії «Шрифт і типографія» за розробку шрифта для міста Луцька – «Lutsk city».

Шрифт «Lutsk city»

Ще одну відзнаку дизайнер отримав у складі команди «Projector», яка створила айдентику Міністерства освіти і науки України. Кирило Ткачов у цьому проекті розробив логотип і шрифт.

Церемонія нагородження переможців відбулась 24 жовтня у Києві.

Крім того, протягом чотирьох днів, з 23 по 26 жовтня, в Арт-резиденції ВДНГ відбувалась виставка робіт та семінари за участю дизайнерів з усієї країни. Кирило Ткачев прочитав лекцію «Складні та непрості рішення».

«Це вже не вперше здобув перемогу, тому досить спокійно до цього ставлюсь. Але все одно приємно, бо луцький шрифт – один з моїх найбільш улюблених проектів», – розповів Кирило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «На лого Nike нема кросівок, Apple не торгує яблуками...» – автор луцького шрифту Кирило Ткачов

2012 року дизайнер потрапив до переможців у категорії «Логотип».  2013 року його робота перемогла у категорії «Постер», 2014 – у категорії «Шрифт».

2015 року у перелік лауреатів Кирило Ткачов потрапив разом із дружиною Мариною. Їх відзначили у категорії «Дизайн рекламних матеріалів» за оформлення виставки «Дерево до неба». Експозиції робіт відбулися у Луцьку та Києві.

2017 року за кращу айдентику в категорії «Корпоративна ідентифікація фірми» відзначали проект, у якому брав участь Кирило Ткачов. Це була робота львівської агенції «Vitamin», у якій дизайнер робив логотип.

До слова, конкурс «Ukrainian Design: The Very Best Of 2018» створений для того, щоб знайти серед українських дизайнерів найяскравіших та дати поштовх для створення нових проектів, розвитку галузі в цілому.

До складу журі входять експерти з-за кордону – провідні дизайнери, арт-директори та архітектори.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські «воїни» стали чемпіонами Європи з бойового самбо та призерами з MMA: як це було. ФОТО
Наступна новина «Це посміховисько»: ветеран обурився відзначенням річниці визволення Луцька. ФОТО
Останні новини
Схожі новини