До кінця 2020-го на Волині хочуть відкрити ще три навчальні заклади

До кінця 2020-го на Волині хочуть відкрити ще три навчальні заклади
Фото ілюстративне

У нинішньому році на Волині планують завершити будівництво дитсадка у селі Дачне Ківерцівського району, школи-ліцею у селі Луків на Турійщині та реконструкцію навчально-виховного комплексу у Жиричах Ратнівського району.

Про це повідомила начальниця управління освіти, науки та молоді Волинської обладержадміністрації Людмила Плахотна, інформує відділ інформаційної політики ОДА.

Будівництво згаданих закладів відбуватиметься в рамках національної програми «Велике будівництво», яку наприкінці 2019 року презентував уряд.

За словами Плахотної, в ОДА передбачають завершення будівництва дошкільного навчального закладу на 75 місць у селі Дачне Ківерцівського району, кошторисна вартість якого – 31, 3 мільйони гривень.

На Ратнівщині мають завершити реконструкцію навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» села Жиричі на 195 місць, вартістю 21,8 мільйона гривень.

На фінішній прямій – будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів- ліцей» Турійського району, в якому навчатиметься 252 учнів.

«Є ще ряд шкіл, у яких фінансуватимуться будівельні роботи, бо, як відомо, за рік школу збудувати – не реально», – зазначає Людмила Плахотна.

Разом з тим, очікуються надходження субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, які Уряд рекомендує використати для створення нового освітнього середовища у новозбудованих школах, що відкриватимуться до кінця поточного року.

Нагадаємо, у селі П’ятидні Устилузької ОТГ 21 січня відкрили дитячий садок. Тиждень до того у селі Любохини Старовижівського району розпочала роботу нова школа. Ще одну школу відкрили у селі Осівці на Камінь-Каширщині.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пішов із життя колишній керівник луцької «Волині»
Наступна новина Маршрутка № 233 «Липини–Полонка» перестане курсувати
Останні новини
Схожі новини