До літа у чотирьох лікарнях Волині встановлять медобладнання на 4 мільйони доларів

До літа у чотирьох лікарнях Волині встановлять медобладнання на 4 мільйони доларів

Волинь закупила обладнання на 4 мільйони доларів для проведення діагностики та лікування серцево-судинних захворювань, а також комплекти комп’ютерного обладнання.

Про це стало відомо під час презентації роботи медичної інформаційної системи «Реєстр індивідуального серцево-судинного ризику дорослого населення Волинської області» у четвер, 22 березня.

Зокрема, як повідомив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, завдяки реалізації проекту МОЗ «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» вдалось за кошти Світового банку придбати ангіографи.

«На сьогодні вже підписані контракти і почалася поставка обладнання на суму майже 4 мільйони доларів, в тому числі прийшли вже перші комплекти обладнання на первинну допомогу, повністю закуплені комп’ютери на кожну амбулаторію, придбано програмне забезпечення і підписано вже контракти і проводяться роботи по підготовці приміщення для встановлення вузькоспеціалізованого обладнання, такого як ангіографи», - повідомив Ігор Ващенюк.

Читайте також: Ноу-хау по-волинськи: за кошти Світового банку впровадили єдиний електронний реєстр пацієнтів

Зокрема, він повідомив, що до літа в області встановлять 3 ангіографи і буде відкрито окремий центр у Ковелі. Таким чином, це дасть можливість проводити стентування судин у чотирьох ключових лікарнях – у Луцьку, Ковелі, Нововолинську та Камінь-Каширську.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поліцейські побилися з хуліганами
Наступна новина У пошуках компромісу. Про що влада домовилася з власниками «євроблях»
Останні новини
Схожі новини