У Володимирі відбулися щорічні змагання для дітей з інвалідністю

У Володимирі відбулися щорічні змагання для дітей з інвалідністю

У Володимир-Волинську щорічно відбуваються змагання для дітей та людей з інвалідністю у форматі спортивних естафет у приміщенні місцевого спорткомплексу. Протягом року діти готувалися до навантажень та відвідували спортивну секцію двічі на тиждень.

Про це у коментарі “Першому” розповіла мама дитини із синдромом Дауна Алла Малишева. Її донька Анна цього року посіла третє місце за результатами швидкісного качання пресу. 

«Вони качали прес, збивали кеглі, стрибали у довжину, кидали м’яч у кільце, грали у дартс. Ці змагання та заняття дуже потрібні для наших діток, їм цікаво та корисно проводити час разом у спорті. Дипломи отримали усі, і для дітей це велика радість», - зазначає Алла Малишева.

Змагання організовує Володимир-Волинський міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» для дітей та людей старших за 18 років з інвалідністю, сприяє цьому громадська організація “Берег надії”. Фінансують спортивні змагання з місцевого бюджету. 

Читайте також: Баристи з синдромом Дауна. Як у Луцьку працює особливе кафе

Цьогоріч у змаганнях брали участь 12 дітей та людей з інвалідністю. Тренує усіх охочих на безплатній основі Валерій Федорович Рудик. 

«На жаль, через карантин і коронавірус не всі діти відвідують заняття. Ми п’ять років беремо участь у змаганнях, то попередні роки дітей було більше. Але ми дуже раді, що є такі заходи», - підсумовує жінка. 

До слова, відбувся конкурс для жінок, які виховують дітей з особливими потребами, – «Міс особлива мама України – 2021». Цьогоріч змагалося 56 учасниць з 22-х областей України і одна з них – жителька Володимир-Волинська Алла Малишева. Волинянка виборола перемогу в номінації “Міс берегиня”. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Грози та град: якою буде погода на Волині найближчими днями
Наступна новина До Луцька їде Оксана Забужко. І проживе тут тиждень
Останні новини
Схожі новини