До волинських підприємців навідуються псевдоінспектори

До волинських підприємців навідуються псевдоінспектори

Управління Держпраці у Волинській області попереджає підприємців, що в регіоні зафіксовано випадки дій псевдоінспекторів.

Зокрема, до підприємців телефонують, або ж відвідують їх шахраї під виглядом державних інспекторів Держпраці, які нібито збираються перевіряти питання укладання трудових договорів та оплати праці найманих працівників.

Про ймовірні шахрайські «схеми» повідомили керівництво Управління Держпраці підприємці Луцька, – йдеться в повідомленні на сайті Держпраці у Волинській області. 

Увагу підприємців звертають на те, що під час інспекційних відвідувань роботодавець має право вимагати в осіб, які прийшли для здійснення перевірки, пред’явити службові посвідчення і направлення на проведення перевірки конкретного роботодавця та переписати дані службових посвідчень.

Якщо особи відмовляються надати документи, необхідно викликати поліцію для з’ясування їх повноважень.

Співробітники Держпраці, у яких немає службових посвідчень та направлення на проведення перевірки, не мають права здійснювати перевірки. Суб’єкт господарювання має право не допускати осіб, що прибули з метою перевірки, якщо вони не пред’явили вказаних документів.

У разі виникнення підозри просять звертатися до підрозділів Національної поліції або органів Держпраці.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 57% українців не прочитали жодної книги у 2019 році
Наступна новина У 2020 році українці матимуть по три-чотири вихідних поспіль
Останні новини
Схожі новини