До волинського міста привезли Вифлеємський вогонь миру. ФОТО

До волинського міста привезли Вифлеємський вогонь миру. ФОТО

14 грудня до Володимира прибув Вифлеємський вогонь миру.

Зустріч польської та української делегацій відбулася на мості пункту пропуску «Устилуг-Зосін», повідомили у міській раді Володимира. 

Традиційно, харцери передали вогонь юним володимирчанам з ліцею ім. О. Цинкаловського, членам Нововолинського осередку Національної скаутської організації «Пласт». Разом із ними вогонь зустрічали керуюча справами Володимирської міської ради Ірина Лошенюк, настоятелі храмів різних конфесій, а також прикордонники обох держав.

27-ий рік поспіль молодь, члени “Пласту” та духовенство привозять Вифлеємський вогонь миру в Україну та поширюють його по всіх куточках країни. Саме Вифлеємський вогонь символізує прийдешні свята, затишок і все тепле та хороше, з чим асоціюється Різдво. Цьогоріч захід був ще більший емоційний, оскільки наші брати поляки одні з тих, хто найбільше переймаються війною в Україні та допомагають нам наближати перемогу.

Напередодні прийдешніх свят у спільній молитві присутні обмінялись подарунками та словами вдячності, побажали довгоочікуваного миру, злагоди, здоров’я та якнайшвидшої перемоги. Традиційно з вуст присутніх лунали святкові колядки.

“Найщиріші вітання від нашого міського голови Ігоря Пальонки, від нашої громади, щирі слова подяки! Ми постійно відчуваємо допомогу нашого ближнього друга, товариша та сусіда – республіки Польщі. Маємо надію, що цей вогонь принесе перемогу. Вірю, що скоро у світі запанує мир, злагода і ми зможемо частіше бачитись у спокої. Завжди раді вас бачити в гостях. Окрема подяка працівникам митниці та прикордонній службі, які на початку повномаштабного вторгнення та від початку війни завжди простягають руку допомоги”, – у вітальному слові зазначила керуюча справами Володимирської міської ради Ірина Лошенюк.

Читайте також: На фронт передали 30 машин, або Як волинські села працюють для перемоги. ФОТО

Після заходів на пункті пропуску вогонь миру розійшовся Володимиром: запалені лампадки було передано територіальному центру соціального обслуговування, КП “Володимирському ТМО”, а також іншим закладам та установам.

Далі Вифлеємський вогонь миру помандрував до сусіднього Нововолинська, де його передадуть громадам церков різних конфесій, символізуючи єднання усіх християн у час святкувань Божого народження. Також на вечірньому шикуванні міський голова Ігор Пальонка передасть лампадку військовим.

Від сьогодні всі охочі зможуть запалити свою свічку благодатним Вифлеємським вогнем у всіх храмах громади, аби принести у свій дім частинку миру та злагоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Їхали, куди очі бачили». Як 60 переселенців живуть в колишньому санаторії на Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Велика Британія запровадила санкції проти волинянина, який воював за росію
Наступна новина «Ми не круті перці, які нічого не бояться», – голова громади біля кордону з білоруссю
Останні новини
Схожі новини