Досить труїти людей!

Досить труїти людей!

В Україні відсутній дієвий контроль за якістю продуктів і напоїв. Люди змушені купувати фальсифіковані продукти та труїтися.

Українці щодня спостерігають за новинами про отруєння їжею. І ця тенденція тільки посилюється.

За перше півріччя 2018 р. на гострі кишкові інфекції (не включаючи ботулізм та отруєння грибами) захворіли 47 256 українців. Окремо на сальмонельозні інфекції – 3 046 українців.

В Києві станом на 7 серпня кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію, пов'язаних тільки із вживанням шаурми, становила 92 випадки, з них 12 серед дітей.

Така ситуація в першу чергу пов'язана з мораторієм на перевірки бізнесу, що діє з 2014 року та частково був скасований тільки цього року. Але такий крок й досі не дав результату, бо в Україні – не дивлячись на всі заяви урядовців – абсолютно відсутній контроль за якістю їжі та напоїв. Хто що хоче – то і бодяжить у підвалах чи гаражах, а платять за це українці своїм здоров’ям. Маючи право на превентивні перевірки, фахівці Держпродспоживслужби починають перевіряти заклади з продажу їжі тільки після виявлених фактів отруєння людей.

"Раніше наших дітей труїли на Київщині, Львівщині. Щодня повідомляють про нові масові отруєння і смерті українців. Це наслідки так званої лібералізації і дерегуляції, а насправді - скасування державного контролю за якістю продукції, приховане красивими гаслами. Ми вимагаємо від уряду зібратися на екстрене засідання, відновити діяльність санепідемслужби і жорсткий контроль за якістю продукції, яку продають нашим людям!", - заявив Олег Ляшко.

Радикальна партія наполягає на повному відновленні державного контролю за якістю продуктів і напоїв, щоб люди не труїлися і не платили своїм здоров’ям за намагання нажити бариші на фальсифікати. А наказувати тих, хто труїть українців, треба самим жорстоким способом. За такі дії має бути введена драконівська відповідальність – аналогічна тій, що прописана в законопроекті РПЛ про посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів (№ 8467 від 11 червня 2018 р.).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сім типів жінок, які дратують чоловіків
Наступна новина У Луцьку знову зростуть тарифи на воду. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини