«Доводять до сліз», – волинський суддя про переатестацію

«Доводять до сліз», – волинський суддя про переатестацію

Голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк вважає, що переатестація суддів – принизлива, адже часто під час співбесід ставлять недоречні запитання.

Про це він розповів в інтерв’ю «Першому».

За словами Петра Філюка, судову систему треба очищати, але не таким чином, як це відбувається зараз, мовляв, на Волині вийшло так, що змушені були піти у відставку 90-95 відсотків добропорядних, високоморальних і досвідчених суддів.

«Ми маємо пройти американські психологічні тести – таким чином перевіряють нашу професійну придатність і доброчесність. Тести складаються з теоретичної та практичної частин. Крім того, має бути співбесіда…

Думаю, що було би справедливо та об’єктивно, якби діяльність професійну, менеджерську, організаторську, координаційну мою, моїх колег вивчали тут, на місцях, ознайомившись зі створеними умовами роботи, справами, які  розглянуті.

Частина суддів, які працюють по 20-30 років, поважають себе і хочуть поваги бодай  до їх досвіду.

Знаєте, прикро, що процедура проведення даної атестації зводиться іноді до використання неетичних прийомів. До прикладу – під час співбесіди задають питання, не завжди доречні: розпитують, хто з ким жив, як в сім’ї склалося… Доводять до сліз. Як на мене, – це спосіб не зовсім цивілізований…» - сказав суддя.

Читайте більше: Людина часу  – Петро Філюк: «В політиці багато помийних ям,  і бути в одній з них не хочу»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У мережі з'явилося відео, як прем'єр Нідерландів миє підлогу в парламенті. ВІДЕО
Наступна новина Спокуслива красуня в пустелі: луцький фотограф опублікував нові знімки
Останні новини
Схожі новини