Dragon Capital прогнозує підвищення курсу гривні після отримання траншу МВФ

Dragon Capital прогнозує підвищення курсу гривні після отримання траншу МВФ

Точна дата надходжень коштів від українських кредиторів поки не відома.

Продовження фінансового співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ) у 2018 році дозволить Україні зберегти валютно-курсову стабільність, зокрема, на кінець поточного року курс гривні складе близько 29,5 грн/$1, на кінець наступного – 30,5 грн/$1, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначається, такий прогноз озвучив засновник інвестиційної компанії Dragon Capital (Київ), президент Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) Томаш Фіала, водночас додавши, що «без грошей МВФ може бути, звичайно, гірше, набагато гірше».

Він зазначив, що сьогодні з урахуванням сприятливої кон'юнктури Україна може зайняти на ринку близько $2 млрд і без відновлення фінансування за програмою МВФ, однак це буде дорожче і не вирішує всі проблеми, які стоять перед країною в зв'язку з виплатою $10 млрд цього і наступного року, коли в країні відбудуться президентські і парламентські вибори.

Також президент ЄБА вказав, що при міжнародних резервах $18,8 млрд на кінець поточного року Україна винна $12 млрд МВФ і $3 млрд за єврооблігаціями під гарантії США. Крім того, більше $3 млрд було отримано в останні роки від ЄС і $3 млрд від Світового банку, що показує критичну важливість міжнародної фінансової підтримки для України, підкреслив Фіала.

Коментуючі поточну ситуацію на валютному ринку, він зазначив, що пік традиційного для останніх років зниження курсу гривні на початку року вже пройдено і тепер відбуватиметься поступове її зміцнення до літа, яке восени зміниться вже традиційним сезонним ослабленням.

Глава Dragon Capital також додав, що зниження курсу долара до основних валют є позитивним для України – це підтримує її конкурентоспроможність на світових ринках.

Як повідомлялося, курс гривні знизився з 28,067 грн/$1 на початок цього року до 28,876 грн/$1 до 23 січня, після чого з його підтримкою на ринок вийшов Нацбанк. Однак вже до початку лютого курс зміцнився до 27,843 грн/$1, і Нацбанк вже купував валюту на ринку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчені розповіли, коли на Марсі з'являться перші поселення людей
Наступна новина Вартість біткойна опустилася нижче $9 тисяч
Останні новини
Схожі новини