«Другий після Луцького замку», – директорка зоопарку про його популярність

«Другий після Луцького замку», – директорка зоопарку про його популярність

Директорка луцького зоопарку Людмила Денисенко розповіла, як із зоокуточка, який діяв у Луцьку 40 років тому, звіринець перетворився у комунальне підприємство «Луцький зоопарк».

За її словами, він другий за популярністю серед туристів у місті після замку. На вихідних заклад відзначатиме день народження. Про це йдеться у сюжеті UА:Волинь.

У зоопарку Людмила Денисенко почала волонтерити наприкінці 90-х років. Вона приносила у звіринець сухарі тваринам, які збирала у сусідів. Згодом почала тут працювати. У 2013 році очолила підприємство.

«На той момент були тільки тварини, ми піднімали документи, що притаманні нашому регіону. Це були олені, косулі, лисиці, вовки і ведмеді. Перші спроби адаптувати екзотичних тварин були у 1992-му –1994-х роках, коли привезли першого лева», – розповіла керівниця зоопарку.

Зараз у зоопарку 140 видів тварин. Крім звичних для волинського клімату оленя, лами, лисиць і ведмедів у зоопарку є екзотичні лемури, тигри, леви, пелікани, примати, папуги ара. Розмаїття тварин поповнюється завдяки співпраці із зоопарками Варшави і Риги. 

У 1994 році у місті створили комунальне підприємство «Луцький зоопарк». Належні умови для звірів зробити вдалося завдяки реконструкції в 2015 році. 

«Я бачу як зоопарк змінився з роками, бо навіть дорослі люблять собі прийти. Кожного разу щось нове, то квіточки, то тваринки», – розповіла відвідувачка Ольга Магас.

За день на харчування тварин потрібно близько трьох тисяч гривень, не враховуючи фруктів для екзотичних тварин. Крім того, підтримку у харчуванні надають меценати.

«Підприємство фінансується із міського бюджету на 60 відсотків, решту – заробляє», – розповіла Людмила Денисенко.

«Луцькому зоопарку є більше 140 видів тварин. Загальна кількість особин – біля 700 особин. У нас всі є, починаючи від водоплавних птахів. Це пелікани, чапля сіра і журавель. Приємно, що ми можемо показати кілька видів декоративних тварин, таких як лемури, примати до нас повернулися», – зазначила Людмила Денисенко.

У зоопарку працює близько пів сотні людей. Щороку тут добудовується 2-3 вольєри.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрився новий «Сільпо»
Наступна новина У Луцьку відкрився четвертий магазин «Галя балувана»
Останні новини
Схожі новини