Дружина полеглого лучанина просить присвоїти її чоловіку звання Героя України (посмертно)

Дружина полеглого лучанина просить присвоїти її чоловіку звання Героя України (посмертно)

Президента просять присвоїти звання «Героя України» (посмертно) офіцеру, старшому лейтенанту лучанину Мартинову Максиму Юрійовичу, 1997 року народження. 

Таку петицію на сайті Президента України зареєструвала дружина полеглого Катерина Мартинова 31 січня.

Максим Мартинов народився у Луцьку, коли почалась війна, вступив у Львівську Національну Академію сухопутних військ і свідомо став військовослужбовцем. Служив в 14-й окремій механізованій бригаді, військовій частині А1008. Був командиром взводу звукометричної розвідки батареї управління та артилерійської розвідки. З 2019 року був в зоні АТО, зоні ООС і від першого дня повномасштабної війни стояв на передовій позиції.

Загинув 19 серпня 2022 року на Харківському напрямку Чугуївського району селі Шестакове.

«Їдучи безпосередньо на позицію, мій чоловік разом зі своїми побратимами підірвались на міні. Залишив дружину, двох донечок, батьків. На момент загибелі молодшій доні було всього 4 місяці, старшій 5 років. Був людиною слова, чесним, мужнім і завжди переживав за свій особових склад. Всі кому пощастило бути знайомим з ним, любили і поважали його.
 Він заслуговує на присвоєння почесного звання «Героя України», оскільки до останньої миті свого життя захищав суверенітет нашої держави і віддав своє життя задля нашої перемоги та незалежності України», – йдеться в тексті петиції. 

Підписати її можна – тут. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розшукують волинянина, який поїхав жити на Луганщину і пропав безвісти
Наступна новина Волинянка виставила на аукціон свій браслет «Азовсталь», щоб допомогти 14-й бригаді
Останні новини
Схожі новини