Морському піхотинцю з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Морському піхотинцю з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Загиблому воїну з міста Камінь-Каширський Роману Букалу просять присвоїти звання Героя України.

Петицію на сайті президента ще 16 січня зареєстрував Віктор Ісюк. Станом на сьогодні, 9 березня, вона набрала 21547 голосів з 25000 необхідних. До кінця збору підписів залишилося 39 днів.

«Прошу президента нагородити Букала Романа Сергійовича посмертним званням Героя України за патріотизм і відданість службі та державі», – йдеться у тексті петиції. 

Роман Букало житель Каменя-Каширського, народився 29 грудня 1994 року.

Роман з 2014 р. воював на сході України в складі 80-ї ОДШБ. Був оборонцем Луганського аеропорту, пишуть на фейсбук-сторінці «Історії Полеглих Воїнів України». 

Смерть неодноразово підкрадалася до нього: то влучання снаряду в кількох метрах, то потрапляння його групи у пастку противника.

Дивом врятувався від загибелі у 2014 р., коли вагнерівці збили поблизу Луганська Іл-76. Тоді Роман в останні хвилини перед вильотом пересів в інший літак.

Із закінченням контракту в 2020 р., Роман вирішує залишити фронт. Спочатку шукав себе в різних професіях в Луцьку та Києві, потім поїхав працювати в Німеччину.

Однак, з початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 р. вирушив додому.

Вже за декілька днів у складі "Правого сектору" обороняв Київ, потім аеропорт у Жулянах. Далі пройшов відбір і підготовку до лав ССО ЗСУ. Був морським піхотинцем.

Загинув захисник 17 грудня 2022 р. під час виконання завдання із визволення острова Великий Потьомкінський на Херсонщині.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська ОВА спростувала чутки про нічні вибухи у Луцьку
Наступна новина Три тисячі доларів – такса: на Волині депутат міськради переправляв ухилянтів за кордон
Останні новини
Схожі новини