Два луцьких госпіталі отримали меблі від німецького фонду

Два луцьких госпіталі отримали меблі від німецького фонду

Пацієнтам обласного госпіталю ветеранів війни та Луцького гарнізонного військового госпіталю передали меблі від німецького фонду та власника готелю в місті Герфорд.

Місцеві ж благодійники привезли подароване до Луцька, інформує Волинська регіональна дирекція НТУ

Юрій Дмитрук – сам учасник АТО, воював за Дебальцеве у складі першого батальйону територіальної оборони. Нині очолює обласні спілку ветеранів АТО та центр допомоги учасникам АТО. Докладає зусиль, щоб підтримати медзаклади, в яких лікуються побратими.

– Шафи, телевізори, ліжка, постільна білизна частково була в дуже гарному стані, меблі, такі, яких нам не вистачає, – все це акуратненько ми з нашої спілки з хлопцями розбирали-підписували, завантажували і переправили сюди, – розповів Юрій Дмитрук.

Уся допомога вже розподілена між відділеннями, – каже головний лікар обласного госпіталю ветеранів війни Тетяна Масікова. Найбільше оновили відділення реабілітації учасників АТО. За рік їх у медустанові пролікували більше тисячі. І це вже не перша підтримка, яку благодійники надають лікувальній установі. Співпраця з Юрієм Дмитруком дає можливість вирішити питання, що зараз не передбачені державним фінансуванням.

– Госпіталь фінансується відповідно до постанови кабінету міністрів про норми грошових витрат на харчі і медикаменти, зарплата виплачується і комунальні послуги. Решта – це завжди скупенько, в усіх закладах. Два роки ми не закупляли вже м’який інвентар: постілі, простирадла, ковдри, подушки, – повідомила Тетяна Масікова.

Частину гуманітарного вантажу отримав і Луцький гарнізонний військовий госпіталь. Меблі вже використовуються в хірургічному, терапевтичному та неврологічному відділеннях, каже заступник командира з тилу Луцького гарнізонного військового госпіталю Олег Березняк.

– Ми забезпечені ліжками, тумбочками, і це нам покращення для відділення, набагато краще, чим оті військові ліжка типу А. Отримали 9 телевізорів. На кожне відділення я роздав по 2 телевізори, – каже Олег Березняк.

Близько 15 гуманітарних вантажів Юрій Дмитрук разом із учасниками спілки ветеранів АТО торік доправили в Україну. Не лише медичним, але  й освітнім закладам ця допомога необхідна, каже військовий. Зокрема, обласному ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, де навчаються діти учасників АТО та сироти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку виросте ще одна багатоповерхівка
Наступна новина На Волині дітей відправляють на вимушені канікули через кір
Останні новини
Схожі новини