Двоє волинян поїдуть на «Ігри Нескорених» до Австралії

Двоє волинян поїдуть на «Ігри Нескорених» до Австралії

Волиняни Майя Москвич (на фото) та Богдан Оксентюк візьмуть участь в «Іграх Нескорених», які відбудуться в австралійському Сіднеї.

Список із 15 учасників опублікували на офіційній сторінці проекту у Facebook.

Збірну України визначали з числа переможців та призерів Національних Ігор Нескорених 2018, що відбулися в Києві 12 травня, а також учасників змагань, які виявились єдиними спортсменами в своїх категоріях. Всього у фінальну частину відбору до збірної потрапило 68 чоловік.

Рішення про внесення учасника до збірної приймала комісія, в складі якої — тренери національної команди, представники ветеранської спільноти та організатори.

Окрім спортивного потенціалу кандидатів, комісія також оцінювала їхні психологічні якості — для цього з ними проводили особисті співбесіди, а також зважала на висновки лікарів, враховуючи високі тренувальні навантаження майбутньої команди. Ключовою кваліфікаційною умовою участі у збірній було набуття кандидатом травми, захворювання чи поранення під час або внаслідок виконання службових обов’язків в зоні бойових дій на території проведення АТО, під час миротворчих операцій за участю України.

За два тижні, 14 червня, новообрана збірна вперше зустрінеться в повному складі під час перших тренувальних зборів в Києві. Протягом 18-денного табору учасники команди разом з тренерами та лікарями розроблять план подальшої підготовки до міжнародних змагань. Всього за час підготовки з червня до жовтня 2018 року українська збірна проведе три тренувальні табори, щоб підійти до змагань в найкращій формі.

На змаганнях в Сіднеї, які відбудуться 20-27 жовтня, Україна змагатиметься у шести спортивних дисциплінах:

  • легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диску, стрибки в довжину)
  • плавання (запливи на 50 і 100 м вільним стилем, брасом та на спині)
  • веслування на тренажері (1-хвилинний спринт та 4-хвилинна витривалість)
  • велоспорт на шосе
  • стрільба з луку
  • пауерліфтинг

Цього року в спортивних змаганнях багато чого відбуватиметься вперше. Вперше українська збірна виступатиме в категоріях «біг на візках» та «ручний велосипед», в стрибках в довжину, метанні диску та прийме участь у естафеті у плаванні.

Як відомо, цьогоріч 10 волинян взяли участь у фіналі Ігор Нескорених 2018. Майя Москвич здобула золоту медаль у стрільбі з лука. Також волиняни завоювали дві «бронзи».

Нагадаємо, минулого року волинянин Сергій Торчинський приніс українській збірній першу медаль - спортсмен отримав бронзу у штовханні ядра. Пізніше його нагородив Міністр внутрішніх справ Україн Арсен Аваков.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Смерч на Волині зняли на відео
Наступна новина На Волині священик в'їхав в обмежувачі руху. ФОТО
Останні новини
Схожі новини