Дзвін зброї та рани: як у замку Любарта змагалися лицарі. ФОТО. ВІДЕО

Дзвін зброї та рани: як у замку Любарта змагалися лицарі. ФОТО. ВІДЕО
Одиничні бої серед дівчат на фестивалі «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків»

На один день Луцький замок перетворився на осередок середньовічного духу. 2 вересня тут відбувся другий фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків»

Брязкотіла зброя, лицарі отримували травми, у повітрі відчувався запах столоченої трави. Гості хто з жахом, а хто із захватом спостерігали за одиничними та масовими боями. У поєдинках брали участь хлопці та дівчата з різних міст України.

Маса їхніх обладунків становила 25-30 кілограмів. Відрізнялись бої від тих, що були у середні віки, лише одним – зброя у лицарів була незаточена. 

Для всіх бійців діяли правила: не можна було бити у шию, лікоть, коліно, робити кидки через себе та заламувати суглоби проти у протилежну до їх руху сторону.

Під час битв лицарі зазнавали травм, особливо під час масових номінацій. На останніх боях ресталище не витримувало. Його підтримували чоловіки, щоб не впало на глядачів.

У поєдинках «16 на 16» битви були у стилі «стінка на стінку». Перемагала та команда, в якої на ногах на кінець гри залишалось більше лицарів. 

Ведучий час від часу нагадував глядачам, що вони не безсмертні та просив не підходити близько до ресталища. 

Змагання були другим відбірковим етапом у збірну України, яка поїде на міжнародні змагання із середньовічного бою – «IMCF World Championship 2019». 

У кожній з номінацій обрали переможців. Луцька команда "Айна Бера" посіла друге місце у номінаціях "5 на 5" та "10 на 10". Крім того, лицар Карина Дикса посіла четверте місце в одиночній номінації.

Як це було, дивіться у фоторепортажі.

Текст, фото, відео: Наталя ХВЕСИК (Перший)
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що по чім: показали елітну школу для дітей ВІПів. ВІДЕО
Наступна новина Запрацював онлайн-сервіс із перевірки безпечності та легальності автоперевізників. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини