Екологічні пости Шацького національного парку торік зібрали 650 тисяч гривень

Екологічні пости Шацького національного парку торік зібрали 650 тисяч гривень

За літні місяці минулого року два екологічні пости на в’їзді до Шацького національного природного парку зібрали 650 тисяч гривень.

Про це в інтерв’ю газеті «Волинь» розповіла керівниця парку Марія Христецька.

«Це нелегка тема для мене, але думаю, що більшість туристів і тих, хто проживає в цьому краї, ми переконали в необхідності постів. Частина людей, яка агресивно реагує на ці пости, просто не володіє інформацією: не знає, хто збирає кошти, на що вони йдуть? Ми відкриті для спілкування. Всім — ​і громаді, і журналістам — ​готові показати платіжні відомості, товаротранспортні накладні та наші угоди, підписані з комунальним підприємством», – розповіла вона.

Зібрані минулоріч гроші витратили на вивезення сміття (370 тисяч гривень) та обслуговування біотуалетів (250 тисяч гривень).

Також Марія Христецька поділилася своїми планами щодо роботи Шацького національного парку.

«Хотіла б залучити побільше закордонних інвестицій. Ми з колективом над цим працюємо. Сьогодні беремо участь у проєкті спільно з німецькими колегами (з фондом Міхаеля Зуккова), кошторисна вартість якого мільйон євро. Торік цей проєкт стартував, а в нинішньому вже почалося фінансування. Він стосується проблеми зміни клімату внаслідок глобального потепління. Вона дуже актуальна. Зміління озера Світязь, яке сьогодні маємо, це підтверджує», – розповіла Христецька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ірина Пасічник презентувала нову осінню колекцію від Андре Тана
Наступна новина Луцькі базари відправлять на святкові вихідні
Останні новини
Схожі новини