На Світязі хочуть запустити пересувну лабораторію для вимірювання рівня води

На Світязі хочуть запустити пересувну лабораторію для вимірювання рівня води
Директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька

На озері Світязь хочуть запустити комплексний моніторинг рівня води. Для цього з державного бюджету просять виділити близько 2 мільйонів гривень.

Про це «Першому» розповіла директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька.

У середу, 12 лютого, вона побувала на засіданні робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування і попросила її членів підтримати запити, надіслані Міністерству енергетики та захисту довкілля України.

Йдеться про створення системи комплексного гідрологічного моніторингу на базі нацпарку. Зокрема, його представники хочуть купити пересувну лабораторію для вимірювання рівня води, а також зробити свердловини, які допомогли б з’ясувати вплив Хотиславського кар’єру, що у Білорусі, на рівень води у Світязі. Для цього з державного бюджету просять виділити близько 2 мільйонів гривень.

«Голова комітету підтримав нашу пропозицію і запевнив, що надішле власні листи міністерству», - зазначила Марія Христецька.

Читати також: Чому міліє Світязь? Що і хто на це впливає? Як буде далі? Цифри і факти від експерта


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Олександр Лазорко поновився на роботі в «Укртранснафті»
Наступна новина У Луцьку розпочали демонтаж паркану Старого ринку
Останні новини
Схожі новини